HELPENDE HANDEN

Samen school maken

OUDERPARTICIPATIE

Onze ouders

Wij geloven dat een actieve ouderparticipatie bijdraagt tot een krachtige leeromgeving. We proberen ouders het schoolleven zo veel mogelijk actief te laten meemaken en nodigen hen uit om op bezoek te komen, hun competenties te benutten, om initiatief te tonen, mee beslissingen te nemen en verantwoordelijkheid te dragen.

Om ons hierin te ondersteunen doen wij beroep op de ouders in het oudercomité (VZW Op Stelten) en de schoolraad.

01

Ons oudercomité

Het oudercomité of vzw Op Stelten probeert de schoolwerking zo goed mogelijk te ondersteunen in diverse thema’s, geeft advies, aan het schoolbestuur op vraag van de schoolraad of op eigen initiatief en houdt alle ouders op de hoogte van zijn standpunten en activiteiten.

Maandelijks wordt er een vergadering belegd, waarin alle openstaande punten worden besproken. Om zo kort mogelijk op de bal te spelen en knopen te kunnen doorhakken heeft Bieke een actieve rol tijdens deze meetings en wordt ze bijgestaan door een teamlid.

Interesse?

Heb jij interesse om het oudercomité te vervoegen of om gewoon mee te helpen bij een bepaalde activiteit? Spreek dan zeker één van de leden aan.

02

Onze schoolraad

Een schoolraad is een verplicht adviserend inspraakorgaan dat in elke school aanwezig moet zijn. Ze overlegt met de directeur en geeft advies aan de directeur, de raad van bestuur en de algemeen directeur.

In de schoolraad zijn ouders, personeel en enkele mensen van de lokale gemeenschap vertegenwoordigd. De schoolraad dient alle personeelsleden, leerlingen en ouders ook in te lichten over de werking van haar onderwijsinstelling.

De schoolraad  wordt samengesteld voor 4 jaar. De vertegenwoordigers van het personeel en de ouders worden aangeduid via verkiezingen. De vertegenwoordigers van de lokale gemeenschap worden aangeduid door de vertegenwoordigers van de ouders, het personeel en de leerlingen.

03

Onze klasouders

In een freinetschool nemen ouders een belangrijke plaats in. Ze zijn een onmisbare schakel in ons freinetgebeuren.

Elke klas heeft 1 of 2 klasouders. Ze krijgen verschillende taken, steeds in samenspraak met de leerkracht.

  •  Klasouders zorgen voor een laagdrempelige verbinding tussen ouders.
  • Klasouders zorgen voor praktische ondersteuning van de leerkracht.
04

Onze sponsors

Wij zijn ontzettend dankbaar voor de steun van onze sponsors! Zij geven een welgekomen duwtje in de rug.

Heb jij ook interesse om onze kinderen net dat tikkeltje meer te geven? Graag! Spreek één van onze VZW-leden of Bieke hierover aan (persoonlijk of per mail), zij kunnen je hier zeker mee verder helpen.

05

Andere ondersteuning

Trooper is een Vlaams platform dat verenigingen steunt in de vorm van kleine commissies op online aankopen. Je kan met andere woorden onze VZW (en daarmee onze school) steunen door simpelweg even via Trooper te passeren als je online aan het shoppen bent.

Shop jij online? Maak een extra klik via Trooper en steun ons.

Je kan ook de Trooper Browser downloaden om zo nog gemakkelijker geld te verdienen voor onze school.

Bebat ontwikkelde een spaarprogramma speciaal voor scholen: voor elke ingezamelde kilogram aan gebruikte batterijen krijgt je school 1 punt. Die gespaarde punten kunnen ingeruild worden voor fantastische prijzen zoals sportmateriaal, busvervoer, toegangsticket en nog veel meer.

Reclyceer jij mee voor de natuur? Breng je lege batterijen binnen op school, de inzamelunit staat in de leraarskamer. Loop maar gewoon even binnen!

Welke batterijen mag je binnenbrengen?

Zoals je misschien kan verwachten, gelden op scholen de ‘strengste’ regels. Daar mag je enkel de kleine huis-tuin-en-keuken-batterijen binnenbrengen, zoals AA-, AAA-, 9 voltbatterijen en knoopcellen. Dat zijn gelukkig wel de batterijtjes waar je het meest mee in aanraking komt voor je huishoudelijke toestellen. Past de batterij niet door de circkelvormige inwerpopening? Dan breng je ze ergens anders binnen, zoals een inzamelpunt in de winkel of het recyclagepark. Als je niet zeker bent of een batterij op school welkom is, gebruik dan thuis je Bebat-kubus om de batterij te meten. Past ze door de cirkelvormige opening? Dan mag ze in de inzamelunit op school.